Valpkull 17

Födda 10 mars 2014
1921934_10152324454837915_646448126_n
Tre tikar och tre hanar

Tollarbos Minja unik som Aston
Tollarbos Nikita unik som Aston
Tollarbos O´Pontiac unik som Aston
Tollarbos Primus unik som Aston
Tollarbos Qlura unik som Aston
Tollarbos Rock-Viktor unik som Aston

VALPARNA 4 VECKOR GAMLA


VALPARNA 3 VECKOR GAMLA


Föräldrarna Unni och Aston
unni huvud red Aviary Photo_130337395169729209
Tollarbos Unique von Ducke (Unni) & SE U(u)CH Aktiviva´s Primulus D´Nash (Aston)
För fler bilder på Unni o Aston, klicka här!
Unni har första pris nybörjarklass Tollingjaktprov och första pris öppenklass Tollingjaktprov. Hon fick godkänt appoteringstest vid 9 månaders ålder och kom 3:a i kampen om årets juniortollarmästare på Tollarspecialen 2009. Hon blev årets lydnadstollare samma år. Unni är uppflyttad till elitklass lydnad och lägre klass spår. Hon har ställts ut sparsamt men har hederspris och ck på utställning. Hon är mentalbeskriven med 1:a på skottet. Unni är friröntgad och har A på ögonen (herediärt fri avseende PRA).

Unni kommer från ”arbetande” linjer. Unnis pappa Ducke är utställningschampion, viltspårchampion, har 2:a pris elitklass jakt, 2:a pris elitklass lydnad och uppflyttad till elitklass workingtest. Godkänd högre klass spår.

Unnis mamma Musse är utställningschampion, viltspårchampion, tävlar elitklass lydnad, öppenklass workingtest och högre spår. Båda är mentalbeskrivna med godkänd skottreaktion och är friröntgade. Unni har 6 syskon. 5 av dem tävlar framgångsrikt inom olika grenar.

Raiko är utställningschampion, freestylechampion, har varit med i svenska freestylelandslaget, godkänd anlag viltspår, uppflyttad till lägre klass spår, uppflyttad till klass 2 Heelwork to music och tävlar elitlydnad. Han har 1:a pris på Tollarspecialens juniorjaktprov och 2 stycken andrapris i nkl Tollingjaktprov.

Skoj har varit med i svenska lydnadslandslaget 3 år i rad. Skoj är lydnadschampion och tog silver på VM i Paris 2011. Utnämnd till 2012-års lydnadshund. Han är även uppflyttad till högre klass spår. Skoj har vit nackfläck och ställs inte ut.

Tolle är utställningschampion och lydnadschampion. Tävlar öppenklass Tollingjaktprov samt B-prov, har 2:a och 3:e pris.

Qvicka är lydnadschampion, har tre cert i HTM 3, har diplom i rallylydnad fortsättnings- och avancerad klass, godkänt apporteringstest samt 3:a juniorklass jaktprov Tollarspecialen. Excellent på utställning.

Vilde har 2:a pris i ökl tollingjaktprov, godkänt anlagsklass viltspår. Han är uppflyttad till lydnadsklass 3 och lägre klass sök. Han är även uppflyttad till öppenklass workingtest. Vilde är kryptochid men har två år i rad vunnit BIS för diskvalificerande fel på Tollarspecialen.

Samtliga av Unnis syskon är mentalbeskrivna och har fria höfter-armbågar.

Unni är 5 år. Hon har en kull sedan tidigare, kull 14, med 6 valpar. De fyllde 2 år i november 2013. Valparna har redan mycket fina lydnadsresultat. En valp har flera förstapris i elitklass, tre av valparna är uppflyttade till trean och en är uppflyttad till tvåan. Tre valpar har startat på jaktprov, en har första pris i nkl och två har tyvärr nollat trots goda prestationer. En valp har cert på utställning. Alla har gjort BPH med godkänd skottreaktion. Alla är friröntgade med A-höfter och ED ua.

Unni är en mycket snäll och godmodig tik. Hon går fint ihop med allt och alla. Hon har enorm arbetskapacitet, är en riktig träningsnarkoman, men klarar även bra av att ta det lugnt hemma under perioder när träning ej är möjlig. Hon är lätt att ta med sig i olika miljöer och har otroligt fint belöningsintresse, såväl godis som lek.
Du kan läsa mer om Unni här.

Videofilmer:
Lydnadsträning sept 2011
Jaktträning september 2011
Jaktträning december 2009

Aston är 4 år gammal. Han är svensk utställningschampion och har erhållit CACIB. Han är friröntgad och har A på ögonen. Han har gjort en mycket bra mentalbeskrivning, såväl MH som BPH. Aston har vid ett tillfälle startat Tollingjaktprov men nollade då han inte klarade ansmygning utan gav sig ut i sökrutan för att leta fågel. Aston används i praktisk jakt och apporterar all slags vilt. Vi har sett honom träna och blev oerhört imponerade av hans apporteringsegenskaper. Aston är helt tyst, har fin fokus och koncentration, god fart, fint självständigt arbete och visar samtidigt god lyhördhet och samarbete. Han är lättbelönad, äter mat och godis med bra aptit och älskar lek. Han är en snäll och godmodig hund som fungerar mycket bra i vardagen. Aston har en kull valpar som är födda i april 2013 på Fågelsjöns kennel.

Aston kommer från ”arbetande linjer”. Hans pappa Nash är amerikansk import som bor i Tyskland. Nash har godkänt JEP (tyskt unghundsprov för retriever med vilt) och har gjort mentaltest. Astons mamma Sniffa har andrapris i elitklass jakt, tredjepris öppenklass B-prov samt andrapris elitklass lydnad. Sniffa är dessutom svensk utställningschampion. Sniffa har mycket framgångsrika syskon i såväl jakt, viltspår, lydnad, bruks och utställning.  Alla syskon utom en har pris på jaktprov. I Sniffas kull finns 4 utställningschampion, 3 viltspårchampions och en lydnadschampion. Sniffas bror Twist blev Sveriges första Tollingjaktprovschampion och hennes bror Keno har två cert i elitspår.

Aston har 6 syskon. 4 av syskonen har startat jaktprov, tre av dem har förstapris nybörjarklass Tollingjaktprov och har även pris i öppenklass. En har andrapris i nybörjarklass Tollingjaktprov. 5/7 hundar är friröntgade, ett syskon har C-höfter.

Stamtavla   (inavelsgrad 3.3 %)

SE U(u)CH Aktiviva´s Primulus D´Nash Vermilion Nash The Dreamworker Elvebredd´s gotta have Nacho´s
Vermilion´s Loaded Remington
SE UCH Agrosofens Menuetta Duck Tails Muddus Regnbågsforell
SE U(u) CH Agrosofens Hitchin Lisa
Tollarbos Unique von Ducke SE VCH SE UCH Tollarbos Ducke Molleson Agrosofens Sista Styvern
Tollarbos Okra de Lorenzo
LP1 LP 2 SE (u)CH SE VCH Agrosofens Musetta SE VCH SE (u)CH Tollarbos Quiz a`pollon
SE U(u)CH Rödahunds Hitchin Lisa