Valpkull 20

Födda: 20180507

Tollarbos Malliga Malte
Tollarbos Malliga Otto
Tollarbos Malliga Yes
Tollarbos Malliga My

Förädrarna:

nikita huvud28938582_10212006531184020_216330727_o
LPI, RLD N&F&A&M, SE RALLYCH, SE VCH Tollarbos Nikita unik som Aston och
Arbetsviljans Sockerkaka

NIKITA
Nikitas egen sida tryck här!

Svensk viltspårchampion, Svensk rallychampion, lydnadsdiplom klass 1, uppflytt heelwork klass 2, uppflytt freestyle klass 2
Utställning: excellent, ck, reserv-cert, kval till Crufts
BPH med bra reaktion på skott

HD: A ED: u.a (0) hd-index: 110 ögon: hereditärt fri ögonlyst: u.a

Nikita är en mycket lättlärd tik med fantastisk fokus och koncentration i arbete. Hon har hög fart, hög uthållighet och håller ihop mentalt på ett mycket trevligt sätt. Hon är en snäll tik utan resursförsvar och går fint i hop med såväl människor som hundar. Hon är lätt att ha att göra med i alla vardagliga situationer. Nikita mognade fort och blev viltspårchampion vid 11 månaders ålder. Hon startade tidigt sin karriär inom rallylydnaden och är champion även där trots att hon under perioder när matte Sofia var gravid och fick barn knappt tränades alls. När matte Sofia insåg att tiden för Nikita ej längre räckte till tog Ammie över henne. Ammie har fött upp henne när hon var delägare i Tollarbos kennel. Vi är mer än nöjda med vad vi upplevt med Nikita sedan augusti-17 då Ammie tog över henne. Ammie började träna jaktapportering med Nikita och det visade sig att Nikita är helt spontan på all slags fågel och kanin. Hon apporterade gås utan problem och hade fin attityd i det jaktliga arbetet. Hennes negativa sida i jakten är att hon blir ivrig vid skott och kast på vatten men för övrigt har hon alla de kvalitéer man önskar av en jakthund. Hon startade sitt första tollingjaktprov med Ammie efter endast tre månaders träning.

Ammie lärde även in startklass i lydnad och kammade hem 200 p av 200 möjliga och vann klassen. Nikita blev även klubbmästare med 198 p av 200. De startade både heelwork to music och freestyle och även där imponerade de med höga poäng och klassvinst i båda grenarna.

Vi bestämde oss för att Nikita måste få gå i avel, även om Ammies högsta lust är att träna och tävla henne. Jag är tacksam över att få låna in Nikita och nu kommer hon förhoppningsvis att få ett gäng valpar på Tollarbos kennel och vi hoppas att hon ärver ner sina fina egenskaper.

Vi är måna om att inte bara avelsdjuren ska ha god arbetslust, bra mentalitet och vara friska. Vi vet att vi avlar på ”linjer”. Det är därför viktigt att även titta på föräldradjur samt syskon.. Nikitas syskon har alla gjort mentalbeskrivning med bra skottreaktion. De är friska trevliga snälla hundar. Samtliga har fria höfter och armbågar. Flera av syskonen har tävlat, bland annat Pontiac som är uppflyttad till elit spår. Vic tävlar lydnadsklass 1 och är uppflyttad till avancerad rally och Primus är utbildad vårdhund. Nikitas mamma och hennes syskon är högt meriterade såväl på utställning, inom jakt, lydnad och freestyle. Morbror Skoj är väl känd inom lydnaden och likaså halvbror Xuper som båda har representerat svenska landslaget i lydnad flertalet gånger och presterat högt på SM, NM och VM. Även på Nikitas pappas sida finns många framgångsrika tollare inom jakt och lydnad. Kolla gärna syskon, föräldrar och släkt på hemsidan och på SKK avelsdata där alla resultat, mentalbeskrivningar och veterinärdata finns att läsa.

MARLEY
Kolla Marley kull 4 på Arbetsviljans kennel, tryck här!
Bilder på Marley tryck här
Utställning: excellent med ck
HD: A ED: ua (0) Hd-index:108 ögon: A ögonlyst: distishias (små ögonhår som växer inåt) DE: normal
BPH med godkänd skottreaktion

Marleys släkt känner vi mycket bra. Ammie köpte sin Lajban, Marleys bror, eftersom vi var väldigt förtjusta i deras föräldrar. Marleys mamma Vessla är utställningschampion, tollingjaktprovschampion och har fina resultat i lydnad, rally, freestyle och heelwork. Marleys pappa Charley är även han utställningschampion, viltspårchampion, har andrapris på tollingjaktprov öppenklass samt tränar och tävlar rallylydnad och lydnad.

Lajban har levt upp till alla Ammies förväntningar på en bra hund. Han är lydnadschampion, har diplom rally nybörjare och fortsättningsklass, diplom i freestyle och HtM klass 1, uppflyttad till freestyle klass 3 samt till elitklass tollingjaktprov. Tyvärr är Lajban alldeles för hög och kan därför ej ställas ut eller gå i avel. Vi har haft förmånen att följa flera av Lajbans syskon på nära håll, bland annat Lova som blev juniortollarmästare 2015, är viltspårchampion, har andrapris öppenklass tollingjaktprov och är uppflyttad till högsta klassen i lydnad (klass 3).

När vi träffade Marley som är aktiv sällskapshund och tränade med dem märkte vi att han har samma fina egenskaper som Lajban och Lova. Han har hög arbetslust, är spontan vid apportering av vilt, men har samtidigt en väldigt fin balans mellan aktivitet och passivitet i arbete. Han är dessutom en mycket snäll hane utan resursförsvar och han tycker om både hanar och tikar. Marley är en vacker hanhund med fina proportioner. Han har excellent med ck på utställning och kompletterar Nikitas exteriör på ett tilltalande sätt.
5 av 7 syskon i Marlyes kull har gjort mentalbeskrivning med bra skottreaktion (BPH). Samtliga har fria höfter och armbågar. Kolla gärna syskon, föräldrar och släkt på Arbetsviljans hemsida och på SKK avelsdata där alla resultat, mentalbeskrivningar och veterinärdata finns att läsa.

Den här kullen vänder sig till dig som älskar att träna hund. Det spelar egentligen ingen roll vad du vill träna men du bör vara medveten om att vi avlar på hög arbetslust vilket innebär att du som vill köpa valp bör känna till vad en sådan hund kräver.

Vi förbehåller oss rätten att själv välja valpköpare. Kösystem förekommer inte, utan man ställer upp sig på en intresselista.