Valpkull 21

3 hanar och 2 tikar föddes 16 Mars 2019

Tollarbos tikkande Kiwi lik Tiro
Tollarbos tikkande Lava lik Tiro
Tollarbos tikkande Hansa lik Tiro
Tollarbos tikkande Leffe lik Tiro
Tollarbos tikkande Love lik Tiro

Föräldrar är Tollarbos Tikka Tassar som Arrac och
SE VCH, SE(U)CH, RLD N, RLD F Njupavallens Tiro
  

Valparna födds herediärt fria från PRA och ED. Beräknat HD-index för kullen 103

Tikka tränar för start i öppenklass jakt hon blev 4;a i kampen om juniortollarmästare 2017 och har fina meriter på WT. Hon är utställd med excellent. Tikka har används i praktisk jakt på and, mås, kråka och duva.
Genomfört BPH med skott
HD:B,  ED u.a (0), ögon: PRA A = fri, ögonlyst: u.a, D.E: hereditärt fri

Tikka kommer från en kull med 6 valpar alla är fri röntgade på höfter och armbågar och har gjort BPH med skott. De har oerhört hög arbetslust med härlig fokus och koncentration. De är självständiga i sökarbetet men samtidigt fin samarbetsvilja och lätta att styra. De är tysta i arbete trots den enorma motorn farten och uthålligheten. Samtidigt som de är väldigt följsamma har de inga problem att ta mark gå i vatten eller ta sig igenom snår. I vardagen är de väldigt behagliga, lättsamma hundar för inget är bättre än att vara med sin ägare. 3 av dem tävlar i högsta klassen lydnad. 2 av dem är i öppenklass jakt och 1 i elit. Flera har fina placeringar på WT.

Länk till Tikkas egna sida Där det finns filmer på jakt träning med dummy
MER BILDER PÅ TIKKA
Länk till Tikka på rasdata

Tiro är 2,5 år, en sansad kille, med stor arbetsvilja och fantastisk mentalitet. Han har visat fina kvalitéer i många olika grenar. Han har uppflyttnings poäng till lägre bruksspår, lydnadklass 1, WT öppenklass och rallylydnad avanceradklass och är viltspårchampion med ett HP spår. Han har använts i praktiskt jakt på gås och duva, där han visat kvalitéer som bådar gått inför framtiden.
Han har även varit väldigt framgångsrik på utställning, han är svensk utställningschampion, han har ett finskt cert, och 2 cacib i 2 olika länder.
Genomfört MH med skott  HÄR FINNS FILM PÅ TIROS MH
HD: A, ED: u.a (0),  ögon: hereditärt fri, ögonlyst: u.a, D.E: hereditärt fri

FILM PÅ TIRO NÄR HAN TRÄNAR RÄDDNINGSSÖK
MER BILDER PÅ TIRO
Länk till Tiro på rasdata