Valpkull 16

9 fantastiska valpar föddes 21/1 2014.
Tollarbos Disney i Yodastil
Tollarbos Echo i Yodastil
Tollarbos Finn i Yodastil
Tollarbos Goa i Yodastil
Tollarbos Hviggen i Yodastil
Tollarbos Issa i Yodastil
Tollarbos Jilla i Yodastil
Tollarbos Knox i Yodastil
Tollarbos Lykka i Yodastil

DSC_0022

DSC_0045DSC_0092DSC_0146
Läs gärna mer och se fler bilder på kullens facebooksida ”Qvicka-Yodakullen Tollarbo”
Yodaqvicka
SE LCH RLDF RLDA HtM3 Tollarbos Qvicka von Ducke & Digby Tollers Trouble Maker
Beräknad leverans i slutet av mars

Fler bilder på Yoda och Qvicka klicka här

Qvicka är svensk lydnadschampion, har 3 cert i Heelwork to Music (championat 2014), rallylydnadsdiplom fortsättnings- och avancerad  klass.
Excellent samt 1:a pris på utställning. Godkänt apporteringstest vid 9 månaders ålder. 3:e pris juniorjaktprov Tollarspecialen.
Mh-beskriven med 3:a på skott. Enligt beskrivaren ökar Qvicka något i intensitet vid kamplek efter skott. Därav trea. Qvicka ökar alltid i intensitet vid kamp då hon älskar att kampa. Hon är skottfast. Vi visar gärna film på MH. Ni kan även se film från BPH med skott då hon agerade testhund vid en föreläsning för studenter på etologiprogrammet. Se filmer längre ner på sidan.

Ögon: ua PRA-A herediärt fri
Höfter A/A
Armbågar 0/0

Qvicka kommer från ”arbetande” linjer. Qvickas pappa Ducke är utställningschampion, viltspårchampion, har 2:a pris elitklass jakt, 2:a pris elitklass lydnad och uppflyttad till elitklass workingtest. Godkänd högre klass spår.
Qvickas mamma Musse är utställningschampion, viltspårchampion, tävlar elitklass lydnad, öppenklass workingtest och högre spår.
Båda är mentalbeskrivna med godkänd skottreaktion och är friröntgade.

Qvicka har 6 syskon. 5 av dem tävlar framgångsrikt inom olika grenar. Raiko är utställningschampion, freestylechampion, har varit med i svenska freestylelandslaget, godkänd anlag viltspår, uppflyttad till lägre klass spår, uppflyttad till klass 2 Heelwork to music och tävlar elitlydnad. Han har 1:a pris på Tollarspecialens juniorjaktprov och 2 stycken andrapris i nkl Tollingjaktprov.
Skoj har varit med i svenska lydnadslandslaget 3 år i rad. Skoj är lydnadschampion och tog silver på VM i Paris 2011. Utnämnd till 2012-års lydnadshund. Han är även uppflyttad till högre klass spår. Skoj har vit nackfläck och ställs inte ut.
Tolle är utställningschampion och lydnadschampion. Tävlar öppenklass Tollingjaktprov samt B-prov, har 2:a och 3:e pris.
Unni har ck på utställning. Hon har 1:a pris i öppenklass tollingjaktprov och är uppflyttad till elitlydnad. Hon blev 3:a i kampen om Juniortollarmästare 2009 och blev årets lydnadstollare 2009. Unni är uppflyttad till högre klass spår.
Vilde har 2:a pris i ökl tollingjaktprov, godkänt anlagsklass viltspår. Han är uppflyttad till lydnadsklass 3 och lägre klass sök. Han är även uppflyttad till öppenklass workingtest. Vilde är kryptochid men har två år i rad vunnit BIS för diskvalificerande fel på Tollarspecialen. Samtliga av Qvickas syskon är mentalbeskrivna och har fria höfter-armbågar.
Qvicka är 5 år. Hon har två kullar sedan tidigare, kull 13 och kull 15. Hon fick 11 valpar i första kullen. De fyller 3 år i slutet av december 2013. Valparna har fina resultat på prov inom olika discipliner. 4 valpar har godkänt apporteringstest varav en blivit godkänd på tyskt unghundstest. 7 valpar har förstapris i lydnadsklass 1. 3 valpar är uppflyttade till lydnadsklass 3 och en tävlar elit. 2 har godkänt anlagstest viltspår varav en är viltspårchampion. 2 har kvalpoäng i nkl rallylydnad och en har diplom samt kvalpoäng i fortsättningsklass. 1 av valparna är uppflyttad till HTM 3. Flera av valparna har ställts ut med excellent, ck och cert. 10 har gjort MH eller BPH (mentalbeskrivning). 9 är friröntgade (2 ej röntgade).

Film på Qvicka:
Inofficiellt BPH (beteende och personlighet hos hund)
HTM träning
Sökträning med vilt
Om ni vill se mer film kan ni gå in på Qvickas sida där fler filmer är utlagda.
Bilder på Qvicka
Titta gärna mer på nedanstående länkar:
 Pappa Ducke och bror Tolles hemsida
 Bror Raikos hemsida
 Bror Skojs hemsida
 Bror Vildes och sonen Moyos hemsida
Dotter Na´viis kanal på Youtube, kanal von Imkepongo
Dotter Primas kanal på Youtube, Nachopacho2007 kanal

Info om Yoda
Yoda har excellent samt ck och cert på utställning. Godkänd anlagsklass viltspår. Funktionsbeskriven. Mh-beskriven med 1:a på skott.

Ögon: ua PRA A eller carrier
Höfter A/A
Armbågar 0/0

Yoda kommer från ”arbetande” linjer. Yodas pappa är från Holland där han tävlar freestyle utställning och jakt. Han är en mycket trevlig hane med fina apporteringsegenskaper. Han har C& B certifikat för jaktprov och workingtest. Han är tysk och internationell champion. Exterieur Belgium Winner 2007 och 2008. Dutch Winner 2008. Very Highly recommeded på Crufts 2008, 2011 och 2012. Placerad som reserv veteranklass och andra placering workingclass Crufts.
Yodas mamma Sanja har excellent och ck på utställning. Hon har 1:a pris i lydnadsklass 1 och 2. Hon är funktionsbeskriven och MH-beskriven med godkänd skottreaktion.
Båda är friröntgade.

Yoda har 6 syskon. 5 av syskonen har gjort MH som visar mycket trevliga sociala och trygga hundar med hög leklust. Två av Yodas syskon tränas aktivt inom jakten och har startat på jaktprov. Bästa resultat i kullen har systern ”Z” som har andrapris i öppenklass Tollingjaktprov. 6 syskon är friröntgade och flera har ställt ut med goda resultat.
Yoda är 3 år gammal och detta blir hans första kull. Hans syster Digby Tollers Duck lips har en kull som gett mycket trevliga och arbetsvilliga valpar.

Vi har valt Yoda till Qvicka då han härstammar från intressanta utländska linjer som är såväl snygga som arbetsvilliga och mentalt starka tollare. Yoda och hans syskon har den kombination av egenskaper vi anser vara viktiga i vårt avelsarbete och vi är mycket nöjda med att alla syskon har en jämn helhet på samma sätt som Qvicka och hennes syskon som alla är utmärkta friska hundar med hög arbetskapacitet och trevlig mentalitet.

Film på Qvicka och Yodas kärleksdejt
Film på lek med Yoda
Film på Yoda som hämtar dummies

Bilder på Yoda och Qvicka

Stamtavla (inavelsgrad 1%)

Digby Tollers Trouble Maker Alliance de la vie bluffs poker  LU CH Bluff of Great Pleasure
Alliance de la vie Disney´s Dernier
Digby Tollers Kaakaopuu Trindys Pilgrim Boy
Laustuas Swinging Betty
SE LCH RLD F RLD A HtM3 Tollarbos Qvicka von Ducke SE VCH SE UCH Tollarbos Ducke Molleson Agrosofens Sista Styvern
Tollarbos Okra de Lorenzo
LP1 LP 2 SE (u)CH SE VCH Agrosofens Musetta SE VCH SE (u)CH Tollarbos Quiz a`pollon
SE U(u)CH Rödahunds Hitchin Lisa