Nästa kull planeras efter LPI, RLD N&F&A&M,
SE RALLYCH, SE VCH Tollarbos Nikita unik som Aston (hane ej ännu bestämd)

NIKITA
Svensk viltspårchampion, Svensk rallychampion, Uppflyttad till högsta klassen (klass 3) i lydnad, uppflyttad till heelwork to music klass 2, uppflyttad till freestyle klass 2
Utställning: excellent, ck, reserv-cert, kval till Crufts
BPH med bra reaktion på skott
HD: grad A ED: u.a (0) hd-index: 111 (juni 2019) PRA-prcd, hereditärt fri, DE-fri

Nikita är en mycket lättlärd tik med fantastisk fokus och koncentration i arbete. Hon har hög fart, hög uthållighet och håller ihop mentalt på ett mycket trevligt sätt. Hon är en snäll tik utan resursförsvar och går fint i hop med såväl människor som hundar. Hon är lätt att ha att göra med i alla vardagliga situationer.

Nikita är spontanapportör på all slags fågel och kanin. Hon har lätt att ta sig fram i terräng, har hög dådkraft och simmar utmärkt. Hon är en mycket häftig arbetshund oavsett vilken gren man tränar henne i.

Nikita har en valpkull på Tollarbos kennel (kull 20). Valparna är drygt 1 år gamla och vi är mycket nöjda med dem så här långt. De är friska, trevliga, arbetsglada hundar med fin balans.

Nikitas syskon har gjort mentalbeskrivning med bra skottreaktion. Flera av syskonen har tävlat, bland annat Pontiac som har certpoäng i elit spår och är uppflyttad till klass 2 i lydnad. Vic är också uppflyttad till klass 2 i lydnad och avancerad rally. Primus är utbildad vårdhund. Nikitas mamma och hennes syskon är högt meriterade såväl på utställning, inom jakt, lydnad och freestyle. Morbror Skoj är väl känd inom lydnaden och likaså halvbror Xuper som båda har representerat svenska landslaget i lydnad flertalet gånger och presterat högt på SM, NM och VM. Även på Nikitas pappas sida finns många framgångsrika tollare inom jakt och lydnad. Kolla gärna syskon, föräldrar och släkt på hemsidan och på SKK avelsdata där alla resultat, mentalbeskrivningar och veterinärdata finns att läsa.

Du kan läsa mer om Nikita här . Där finns även länkar till filmer.
Nikitas första valpkull här

Följ gärna Nikita på instagram @ammie.morin

foto 2 bilder Sara Öhman

Den här kullen vänder sig till dig som älskar att träna hund. Du bör vara medveten om att vi avlar på hög arbetslust vilket innebär att du som vill köpa valp bör känna till vad en sådan hund kräver.
Vi förbehåller oss rätten att själv välja valpköpare. Kösystem förekommer inte. Kontakta Louise på louise@tollarbo.se om du är intresserad av valp.