Planerad valpkull sommaren 2020

Nästa kull planeras efter LPI, RLD N&F&A&M,
SE RALLYCH, SE VCH Tollarbos Nikita unik somAston &
J LD 1 LD 2 River Fox Boss by Lefi

NIKITA
Svensk viltspårchampion, Svensk rallychampion, Uppflyttad till högsta klassen (klass 3) i lydnad, uppflyttad till heelwork to music klass 2, uppflyttad till freestyle klass 2
Utställning: excellent, ck, reserv-cert, kval till Crufts
BPH med bra reaktion på skott
HD: grad A ED: u.a (0) hd-index: 111 (juni 2019) PRA-prcd, hereditärt fri, DE-fri

Nikita är en mycket lättlärd tik med fantastisk fokus och koncentration i arbete. Hon har hög fart, hög uthållighet och håller ihop mentalt på ett mycket trevligt sätt. Hon är en snäll tik utan resursförsvar och går fint i hop med såväl människor som hundar. Hon är lätt att ha att göra med i alla vardagliga situationer.

Nikita är spontanapportör på all slags fågel och kanin. Hon har lätt att ta sig fram i terräng, har hög dådkraft och simmar utmärkt. Hon är en mycket häftig arbetshund oavsett vilken gren man tränar henne i.

Nikita har en valpkull på Tollarbos kennel (kull 20). Valparna är drygt 1 år gamla och vi är mycket nöjda med dem så här långt. De är friska, trevliga, arbetsglada hundar med fin balans.

Nikitas syskon har gjort mentalbeskrivning med bra skottreaktion. Flera av syskonen har tävlat, bland annat Pontiac som har certpoäng i elit spår och är uppflyttad till klass 2 i lydnad. Vic är också uppflyttad till klass 2 i lydnad och avancerad rally. Primus är utbildad vårdhund. Nikitas mamma och hennes syskon är högt meriterade såväl på utställning, inom jakt, lydnad och freestyle. Morbror Skoj är väl känd inom lydnaden och likaså halvbror Xuper som båda har representerat svenska landslaget i lydnad flertalet gånger och presterat högt på SM, NM och VM. Även på Nikitas pappas sida finns många framgångsrika tollare inom jakt och lydnad. Kolla gärna syskon, föräldrar och släkt på hemsidan och på SKK avelsdata där alla resultat, mentalbeskrivningar och veterinärdata finns att läsa.

Du kan läsa mer om Nikita här . Där finns även länkar till filmer.
Nikitas första valpkull här

Följ gärna Nikita på instagram @ammie.morin

foto 2bilder Sara Öhman

BOSS
Juniortollarmästare 2018, årets lydnadstollare 2017, lydnadsdiplom klass 1 och klass 2, uppflyttad till högsta klassen (klass 3 ) i lydnad.
1:a pris nybörjarklass TJP (tollingjaktprov). Very good på utställning. BPH och MH med bra reaktion på skott
HD: grad A ED: u.a (0) hd-index: 109 (juni 2019) PRA-prcd, DNA-testad fri A DE- fri, ögonlyst: u.a.

Boss är en ung hane (fyller 3 år i juli) som visat framfötterna inom såväl jakt som lydnad. Han debuterade i nybörjarklass TJP på Tollarspecialen 2018, fick första pris på jakten och blev juniortollarmästare. Boss har även tävlat framgångsrikt i lydnad. Han blev årets lydnadstollare på specialen 2017 och har lydnadsdiplom i klass 1 och klass 2.

När vi träffade Boss för att träna tillsammans mötte vi en social trevlig hane med stor arbetslust och mycket hög fart. Han var tyst och visade en fin balans mellan självständigt arbete och förmåga att lyssna på förarens signaler. I lydnaden såg vi en explosiv hund som älskar att träna. Han är lättbelönad med såväl godis som lek. När arbete inte erbjöds satte eller lade sig Boss ner och tittade uppmärksamt på sin matte. I jakten visade Boss att han apporterar all slags vilt spontant med fina avlämningar till matte. Han var tyst och satt fint och väntade på sin tur (när Nikita apporterade). Han hade hög fart, fin uthållighet och arbetade självständigt. Boss har liksom Nikita mkt bra fokus och koncentration. Han är miljöstark och har deltagit i lydnadsuppvisningar på My Dog inför stor publik. Boss går bra ihop med såväl människor som andra hundar.

Boss släkt är välmeriterad. Boss pappa Lewis är lydnadschampion och har förstapris i elitklass tollingjakt. Hans farfar är även han lydnadschampion och har deltagit på lydnads-SM flera år i rad. Boss mamma är viltspårchampion, har Lp2 i lydnad och har pris i elitklass jakt.

Titta gärna på Boss syskon och släkt på River Fox hemsida och på SKK avelsdata där alla resultat, mentalbeskrivningar och veterinärdata finns att läsa.

ovanstående foton på Boss: Lis Sparre

Vi är mycket förtjusta i Boss och tror att han och Nikita kommer matcha varandra utmärkt. Rent utseendemässigt kompletterar Boss Nikita genom att ha längre ben och kortare rygg vilket vi tror på rent funktionsmässigt. Båda är trygga, skottfasta, trevliga och har hög arbetslust, hög fart och håller ihop på ett mycket fint sätt på träning och tävling.

Film: Nikita o Boss fågelsök

Den här kullen vänder sig till dig som älskar att träna hund. Du bör vara medveten om att vi avlar på hög arbetslust vilket innebär att du som vill köpa valp bör känna till vad en sådan hund kräver.
Vi förbehåller oss rätten att själv välja valpköpare. Kösystem förekommer inte. Kontakta Louise på louise@tollarbo.se om du är intresserad av valp.