Planerad parning med trolig leverans under augusti-september 2020

Nästa kull planeras efter LPI SE RALLYCH, SE VCH Tollarbos Nikita unik som Aston (Nikita) och J RLD N Arbetsviljans Gräddkola (Ajax)

inavelsgrad 0,4 %   preliminärt HD index 112

NIKITA
Svensk viltspårchampion, Svensk rallylydnadschampion, uppflyttad till högsta klassen (klass 3) i lydnad, uppflyttad till heelwork to music klass 2, uppflyttad till freestyle klass 2
Utställning: excellent, ck, reserv-cert, kval till Crufts
BPH med bra reaktion på skott
HD: grad A ED: u.a (0) hd-index: 111
PRA-prcd, hereditärt fri, ögonlyst distichias (2 små inåtväxande hårstrån)
DE-fri

Nikita är en mycket lättlärd tik med fantastisk fokus och koncentration i arbete. Hon har hög fart, hög uthållighet och håller ihop mentalt på ett mycket trevligt sätt. Hon är en snäll tik utan resursförsvar och går fint i hop med såväl människor som hundar. Hon är lätt att ha att göra med i alla vardagliga situationer.

Nikita är spontanapportör på all slags fågel och kanin. Hon har lätt att ta sig fram i terräng, har hög dådkraft och simmar utmärkt. Hon är en mycket häftig arbetshund oavsett vilken gren man tränar henne i.

Nikita har en valpkull på Tollarbos kennel (kull 20). Valparna är snart 2  år gamla och vi är mycket nöjda med dem så här långt. De är friska, trevliga, arbetsglada hundar med fin balans. Flera har startat jaktprov, tävlat lydnad och ställts ut med fantastiska resultat.

Nikitas mamma och hennes syskon är högt meriterade såväl på utställning, inom jakt, lydnad och freestyle. Morbror Skoj är mycket känd inom lydnaden och likaså halvbror Xuper som båda har representerat svenska landslaget i lydnad flertalet gånger och presterat högt på SM, NM och VM. Även på Nikitas pappas sida finns många framgångsrika tollare inom jakt och lydnad. Kolla gärna syskon, föräldrar och släkt på hemsidan och på SKK avelsdata där alla resultat, mentalbeskrivningar och veterinärdata finns att läsa.

Du kan läsa mer om Nikita här . Där finns även länkar till filmer på Nikita när hon kör lydnad, freestyle, HtM och jakt.
Nikitas första valpkull här

Följ gärna Nikita på instagram @ammie.morin

foto 2 bilder Sara Öhman

AJAX

3 stycken 1:a pris nybörjarklass tollingjaktprov
2 stycken 1:a pris öppenklass tollingjaktprov (uppflyttad till elitklass)
1:a pris nybörjarklass retrieverprov
Rallylydnadsdiplom nkl
Utställning: excellent, ck, reserv-CERT
BPH med bra reaktion på skott
HD: grad A ED: u.a (0) hd-index: 113
PRA-prcd: A, CEA: clear, ögonlyst: ua
DE-fri

Ajax är en snart 3-årig hane som framförallt tränas i jakt. Ajax har mycket fina jaktliga egenskaper. Han är spontan på alls slags fågel och kanin och är naturligt tyst i passivitet. Han har lätt att ta sig fram i terräng och har god fart och uthållighet. Ajax är mycket lyhörd och har fin samarbetsvilja.  Han är en oerhört social och kelig hund som älskar människor och är lätt att ha att göra med i vardagliga situationer.

Ajax har liksom Nikita en mycket välmeriterad släkt.
Ajax mamma Vessla är utställningschampion, tollingjaktprovschampion, rallychampion, är uppflyttad till klass 3 i lydnad, till klass 3 i HtM och klass 2 i freestyle.  Ajax pappa Tristan är utställningschampion och har två förstapris i nybörjarklass tollingjaktprov.  Kolla gärna syskon, föräldrar och släkt på Arbetsviljans hemsida och på SKK avelsdata där alla resultat, mentalbeskrivningar och veterinärdata finns att läsa.

foto: Anna Fredriksson

 
Filmer på Ajax;
Trippelmarkering
Tolling
Sök med blandat vilt

Vi tror att den här kombinationen kommer ge hundar med hög arbetskapacitet, fin fokus och koncentration. Båda föräldrarna älskar att arbeta med sina förare och är mycket lyhörda och samarbetsvilliga vilket är trevliga egenskaper oavsett vilken hundsport man vill ägna sig åt.

Den här kullen vänder sig till dig som älskar att träna hund. Du bör vara medveten om att vi avlar på hög arbetslust vilket innebär att du som vill köpa valp bör känna till vad en sådan hund kräver.
Vi förbehåller oss rätten att själv välja valpköpare. Kösystem förekommer inte. Kontakta Louise på louise@tollarbo.se om du är intresserad av valp